Sałatka andaluzyjska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotować sos:
obrać i zmiażdżyć czosnek, połączyć z octem i oliwą i potrząsać w słoiczku aż zrobi się emulsja.
Doprawić solą, cukrem i pieprzem.
Sałatę umyć i porwać na mniejsze kawałki.
Ogórka razem ze skórką pokroić w plasterki.
Pomidory pokroić w ósemki.
Cebulę obrać i pokroić w piórka.
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić na cząstki.
Sałatę i ogórka ułożyć na dnie salaterki i polać sosem.
Następnie ułożyć na nich pomidory i posypać cebulą.
Dodac kukurydze osączoną z zalewy.
Tuńczyka osączyć z oleju, rozdrobnić widelcem i wyłożyć na sałatkę.
Przybrać jajkami.
Komentarze