Papryka faszerowana mięsem, marchewką i ryżem

4.5 (181 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Paprykę możemy faszerować różnymi farszami ,dlatego ją lubię przygotowywać. Ten farsz jest sycący za sprawą ryżu i mięsa, stanowi pyszny i szybki obiad .

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Farsz:
    -50 dag mięsa mielonego
    -13 dag ryżu
    -20 dag marchewki
    -przyprawy:sól,pieprz,przyprawa do mięsa mielonego,czosnek granulowany

    -6 papryk
    -mozarrella
    -szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Papryka faszerowana mięsem, marchewką i ryżem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować al dente w osolonym wrzątku na sypko.
  • 2. Składniki na farsz przekładamy do miski, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
  • 3. Paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, płuczemy i osuszamy.
  • 4. Do każdej papryki nakładamy porcję farszu i układamy w naczyniu żaroodpornym , podlewamy nie wielką ilością wody i dusimy w piekarniku
    ok.30 min w temp.160 stopni,pod koniec duszenia układamy pokrojoną w plastry mozzarellę i zapiekamy do rozpuszczenia sera.
    Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

4.7 (10 ocen)

Zdobywca nagrody

Papryka faszerowana ryżem, mięsem indyczym, marchewką i selerem

To może cię zainteresować