Panierowane rydze

4.51 (186 ocen)

  • 30 min

Mają w sobie tyle smaku, że prawie nie trzeba nic dodawać

  • 30 min

Składniki:

  • 70dkg rydzów, łyżka mąki pszennej, 2 jajka, 1/2 szklanki przesianej bułki tartej, 1/2 kostki smalcu, 2 łyżki posiekanego koperku, sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (186 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowane rydze - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rydze oczyścić, odciąć trzonki, a kapelusze umyć dokładnie, ale delikatnie pod bieżącą wodą. Osączyć, osuszyć, oprószyć mąką. Jajka roztrzepać widelcem na talerzu, posolić. Grzyby moczyć w jajku, a następnie w tartej bułce i smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron. Przed podaniem posypać pieprzem i posiekanym koperkiem. Podawać jako gorącą przekąskę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować