Panierowane pieczarki

  • wyświetlono: 5153 |
  • dodany do książki kucharskiej: 8 |
  • polecenia: 1

Razem z mamą przygotowujemy proste, ale pyszne potrawy.

RedakcjaPP
  • Oryginalny autor: Wiktoria Szewczyk (5,5 lat), Gotartów
Publikacja: Archiwalne przepisy

Składniki

1 kg małych pieczarek
kostka rosołowa drobiowa
przyprawa uniwersalna
pieprz
majeranek
bułka tarta
mąka pszenna do panierowania
jajko
olej do smażenia

Sposób przygotowania przepisu:

Panierowane pieczarki

  • 1. Pieczarki myjemy i gotujemy 10 minut z kostką rosołową. Odcedzamy i studzimy.
  • 2. Na talerzu rozkłócamy jajko. Na drugi talerz wsypujemy mąkę wymieszaną z bułką tartą i przyprawami. Pieczarki obtaczamy kolejno najpierw w jajku, a następnie w mące wymieszanej z bułką i przyprawami. Smażymy na rozgrzanym oleju.
PP_10-2011

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkimama_mnie_nauczylamąka pszenna

Komentarze

Podobne przepisy

BOCZNIAKI PANIEROWANE

Dodane przez: okulewicza

BOCZNIAKI PANIEROWANE

To chyba najczęstszy sposób przyrządzania...

MORTADELA PANIEROWANA

Dodane przez: IZABELA SUCHOCKA

MORTADELA PANIEROWANA

Szybkie tanie danie .

Faszerowane panierowane jajka

Dodane przez: Gospodyni

Faszerowane panierowane jajka

Zapraszam na fantastyczne faszerowane...

Panierowane kanie

Dodane przez: beciiaaa

Panierowane kanie

Pyszna, i bardzo prosta w przygotowaniu...

cukinia

Dodane przez: marta625

Cukinia panierowana

Plastry cukinii w panierce z bułki...

grzyby - propozycja podania

Dodane przez: Kasja1986

Panierowane suszone prawdziwki

Jedno z obowiązkowych dań wigilijnych.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE