Panierowane pieczarki

  • wyświetlono: 823 |
  • dodany do książki kucharskiej: 4 |
  • polecenia: 1

Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Doskonała przystawka na różnego rodzaju przyjęcia. Jako sos polecam szczególnie sos czosnkowy lub tzatziki.

P1040742 (3)
  • 15 porcje
  • 20min

Składniki

pieczarki 300 g,
jajko 1 szt,
zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki,
papryka słodka 1 łyżeczka,
pieprz do smaku,
sol do smaku,
mąka pszenna 1,5 łyżki,
bułka tarta do obtaczania,
olej do smażenia,

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

Panierowane pieczarki

  • 1. Pieczarki myjemy (nie obieramy), Usuwamy korzonki, należy je przekręcić. Jajko łączymy z przyprawami, mąką pszenną i bełtamy widelcem, aby nie było grudek z mąki. Pieczarki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Pieczarki dajemy na patelnie kapeluszem do góry. Smażymy z każdej ze stron na złoty kolor. Usmażone pieczarki odkładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

pieczarkiprzystawkapanierowanechrupiącesoczyste
 

Komentarze

Podobne przepisy

MORTADELA PANIEROWANA

Dodane przez: IZABELA SUCHOCKA

MORTADELA PANIEROWANA

Szybkie tanie danie .

BOCZNIAKI PANIEROWANE

Dodane przez: okulewicza

BOCZNIAKI PANIEROWANE

To chyba najczęstszy sposób przyrządzania...

Panierowane kanie

Dodane przez: beciiaaa

Panierowane kanie

Pyszna, i bardzo prosta w przygotowaniu...

Faszerowane panierowane jajka

Dodane przez: Gospodyni

Faszerowane panierowane jajka

Zapraszam na fantastyczne faszerowane...

Ogniste jajka panierowane

Dodane przez: Andzia Pichci

Ogniste jajka panierowane

Jajka no ostro coś dla fanów wyrazistych...

cukinia

Dodane przez: marta625

Cukinia panierowana

Plastry cukinii w panierce z bułki...