Panierowane pieczarki

4.99 (163 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Chrupiące na zewnątrz i soczyste w środku. Doskonale smakują zarówno na zimno jak i na gorąco. Doskonała przystawka na różnego rodzaju przyjęcia. Jako sos polecam szczególnie sos czosnkowy lub tzatziki.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • pieczarki 300 g,
    jajko 1 szt,
    zioła prowansalskie 1/4 łyżeczki,
    papryka słodka 1 łyżeczka,
    pieprz do smaku,
    sol do smaku,
    mąka pszenna 1,5 łyżki,
    bułka tarta do obtaczania,
    olej do smażenia,
Wystaw ocenę:

4.99 (163 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Panierowane pieczarki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pieczarki myjemy (nie obieramy), Usuwamy korzonki, należy je przekręcić. Jajko łączymy z przyprawami, mąką pszenną i bełtamy widelcem, aby nie było grudek z mąki. Pieczarki obtaczamy w jajku a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej. Pieczarki dajemy na patelnie kapeluszem do góry. Smażymy z każdej ze stron na złoty kolor. Usmażone pieczarki odkładamy na papierowy ręcznik, aby usunąć nadmiar tłuszczu. Podajemy z ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować