Paluchy z nutellą - ekspresowy deser

4.25 (4 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Kiedy przychodzisz z pracy i masz ochotę na coś dobrego do kawki, a po weekendowych słodkościach ani śladu, zostaje tylko zrobić coś na szybko. Pomocne jak zawsze w takich sytuacjach jest ciasto francuskie. No więc mam paluchy z nutellą. Zrobiłam z jednego ciasta, bo tyle miałam, ale jak się rodzinka dorwała, to trzeba było reglamentację wprowadzić, żeby każdemu starczyło :-) Przepis prosty i szybki, więc do dzieła.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. ciasta francuskiego
    mały słoiczek nutelli
    1 jajko do posmarowania
Wystaw ocenę:

4.25 (4 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Ciasto

Paluchy z nutellą - ekspresowy deser - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto rozwinąć, na połówce rozsmarować nutellę. Przykryć drugą połówką ciasta, docisnąć i pokroić na 1-1,5 cm paski, które zawijać w spiralkę.

    Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Paluchy posmarować rozbełtanym jajkiem i włożyć do piekarnika na ok. 15-20 minut do zrumienienia.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Nutella Bułka pszenna typu paluch

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować