PAŁKI Z KURCZAKA ZAPIEKANE ZE SZPARAGAMI I BOBEM

4.99 (166 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Hit Przepis dnia
  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Jak dla mnie obiadek idealny. Jest tu wszystko co lubie. Warzywa i drób

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg pałek z kurczaka

    pęczek szparagów zielonych

    duża garść bobu

    puszka groszku lub szklanka groszku świeżego zielonego

    papryka słodka mielona

    papryka ostra mielona

    sól

    pieprz

    zioła prowansalskie

    2 ząbki czosnku

    olej

    koperek świeży
Wystaw ocenę:

4.99 (166 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pałki z kurczaka zapiekane ze szparagami i bobem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. *Pałki myjemy, osuszamy papierowym ręcznikiem.Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą, pieprzem, obiema paprykami oraz skrapiamy olejem. Odstawiamy na min dwie godz do lodówki pod przykryciem.

    * Udka wkładamy do naczynia żaroodpornego. Pieczemy w temp 170 st.

    * W osolonej i ocukrzonej wodzie gotujemy szparagi, ok 7 minut, tak samo gotujemy bób. Szparagi osączamy, bób obieramy ze skórki. Groszek osączamy z zalewy, jeśli używamy świeżego to płuczemy.

    *Po 55 minutach do pałek dokładamy warzywa, podpiekamy jeszcze razem ok 10 minut.Gotowe danie posypujemy posiekanym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bób Drób Groszek zielony Pałki z kurczaka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować