1.1. Kiełbasę kroimy na ćwiartki marynujemy w oregano, bazylii i rozmarynie. następnie kroimy ser w małą kosteczkę jak również pomidora. Kromki chleba kroimy na kosteczkę podsmażamy na patelni z dodatkiem odrobiny oleju aż będzie zarumienienia., Makaron gotujemy do lekkiej twardości.
2.2. Na rozgrzanej patelni smażymy kiełbasę aż będzie brązowa dodajemy ugotowany i zimny makaron dalej mieszając, następnie dodajemy pomidory i dalej smażymy.
3.3.Pół szklanki ketchupu rozpuszczamy w wodzie i zalewamy danie. Mieszamy czekając aż zacznie się dusić i woda odparuje. Posolić i popieprzyć do smaku dodać rozmaryn.
4.4. Do podduszonej potrawy dodajemy pokrojony ser cały czas mieszając aż do rozpuszczenia. Gdy wszystko się ładnie połączy wyłączamy gaz i wsypujemy zrobione grzanki wszystko dokładnie wymieszać.
5.5. Podawać ciepłe ze szczypiorkiem i natką pietruszki.
Komentarze