Pajęczynka

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Coś z niczego. Proste danie na szybko i smacznie. na wyobraźnię. Pajęczynka dlatego że ser robi się jak pajęczyna.

  • 45 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - 2 laski kiełbasy zwyczajnej
    -1-2 pomidor
    -20 dag sera żółtego
    -makaron świderki 3 garście
    -6-7 kromek chleba
    -oregano
    -bazylia
    rozmaryn
    -sól
    -pieprz
    -ketchup
    -woda.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Pajęczynka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • pajęczynka 1. 1. Kiełbasę kroimy na ćwiartki marynujemy w oregano, bazylii i rozmarynie. następnie kroimy ser w małą kosteczkę jak również pomidora. Kromki chleba kroimy na kosteczkę podsmażamy na patelni z dodatkiem odrobiny oleju aż będzie zarumienienia., Makaron gotujemy do lekkiej twardości.
  • pajęczunka 2. 2. Na rozgrzanej patelni smażymy kiełbasę aż będzie brązowa dodajemy ugotowany i zimny makaron dalej mieszając, następnie dodajemy pomidory i dalej smażymy.
  • Pajęczynka 3. 3.Pół szklanki ketchupu rozpuszczamy w wodzie i zalewamy danie. Mieszamy czekając aż zacznie się dusić i woda odparuje. Posolić i popieprzyć do smaku dodać rozmaryn.
  • Pajęczynka 4. 4. Do podduszonej potrawy dodajemy pokrojony ser cały czas mieszając aż do rozpuszczenia. Gdy wszystko się ładnie połączy wyłączamy gaz i wsypujemy zrobione grzanki wszystko dokładnie wymieszać.
  • Pajęczynka 5. 5. Podawać ciepłe ze szczypiorkiem i natką pietruszki.

    SMACZNEGO!!

Porady

Makaron ugotowałam bardziej twardy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować