REKLAMA
Włosi szczycą się risotto,a Hiszpanie słynną paellą.Potrawa ta wystepuje w licznych odmianach,a pochodzi z Walencji.Moją paellę przygotowuję z dbałością o szczegóły,które nadają jej wyjątkowy smak.
(średnia 4.5 z 155 głosów)
Porady
Przygotowując paellę warto zwrócić uwagę na fakt,że na początku wymaga ona bardzo wysokiej temperatury,póżniej coraz niżeszjej,pozwalającej na prawidłową obróbkę termiczną wszystkich składników.Patelni podczas smażenia nie przykrywa się.Mieszanka owoców morza, którą wykorzystałam do przygotowania potrawy zawiera :pierścienie z kalmarów,małże-omułki,macki kałamarnic,krewetki. Do tej paelli idealnie pasuje też dodatek odrobiny szafranu.
Włosi szczycą się risotto,a Hiszpanie słynną paellą.Potrawa ta wystepuje w licznych odmianach,a pochodzi z Walencji.Moją paellę przygotowuję z dbałością o szczegóły,które nadają jej wyjątkowy smak.
Przepis przywiozła moja mama z Hiszpanii,wspaniałe połączenie różnych składników,które cudownie sie ze sobą komponują!Bardzo szybko i łatwo ją przyrządza sie,a smak jest poprostu boski!!!Polecam:-)
Paelle przygotowałam, bo byłam ciekawa jak smakuje.Zniknęła w oka mgnieniu.
Paella potrawa hiszpańska pochodząca z Walencji i występująca w licznych odmianach. Oparta jest przede wszystkim na ryżu z dodatkiem szafranu.
Moja uproszczona wersja tej popularnej hiszpanskiej potrawy.
Paella to danie, które możemy skomponować z każdymi warzywami. Im kolorowiej na talerzu, tym zdrowiej i smaczniej. Polecam:)
Komentarze