Pyszne słodkości ze zdrowym akcentem. Naleśniki wzbogacone płatkami owsianymi, z masą z kremu czekoladowego z dodatkiem owocowego jogurtu. Nieskomplikowany, choć niebanalny deser.
Składniki:
Masa:
400 g kremu o smaku czekoladowym (o temperaturze pokojowej)
350 g jogurtu brzoskwinia z marakują 2,5% tłuszczu
Owsiane naleśniki z masą czekoladowo-jogurtową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Krem czekoladowy i jogurt dokładnie wymieszać. Masę włożyć do lodówki, by stężała.
2.Składniki przeznaczone na naleśniki zmiksować. Z przygotowanego ciasta usmażyć na rumiano z obu stron 12 cienkich naleśników na patelni (średnica 24 cm) z rozgrzanym olejem.
3.Naleśniki posmarować stężałą masą czekoladowo-jogurtową i zwijać w rulony lub składać w trójkąty.
Komentarze