Owocowy deser pod czekoladą

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Owoce,bita śmietana,galaretka i tarta czekolada to wystarczy dla naszych milusińskich. Jedzą aż miło.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 0,5 kg. truskawek
    6 czereśni
    2 garście jagód kamczadzkich
    1 galaretka żółta
    1,5 szkl. gorącej wody
    1 galaretka zielona
    1 szkl. gorącej wody
    1 opakowanie Śnieżki
    3/4 szkl, mleka
    tarta czekolada
    Dodatkowo:
    do dekoracji listki mięty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Owocowy deser pod czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Truskawkowy deser pod czekoladą 1. Rozpuszczam galaretki.Żółtą w 1,5 szkl. wody, a zieloną w 1 szkl. wody. Owoce myję. Truskawki obieram z szypułek i kroję.
  • deser 2. Ubijam Śnieżkę z mlekiem. Zostawiam 6 łyżek do dekoracji, a resztę ubijam z ostudzoną zieloną galaretką.
  • deser 3. Nakładam ubitą masę na talerzyki. Na masę rozkładam truskawki i jagody. Żółtą galaretkę kroję i układam na owocach. Dekoruję bitą śmietaną ,listkami mięty i startą czekoladą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować