1.Ciasto:
mąkę wysiekać z margaryną dodać resztę składników i zagnieść.
Specjalną patelnię do orzeszków postawić na palniku i do specjalnie wyrobionych otworów poukładać kulki ciasta (wielkość trzeba tak dopasować aby połówki orzeszków nie były za grube). Upiec na rumiano.
2.Masa:
Szklankę mleka zagotować z cukrami, dodać szklankę zmielonych orzechów- zagotować.
Kostkę margaryny utrzeć a następnie dodawać po łyżce masy orzechowej.
3.Połówki orzechów wypełnić masą na równo, a następnie posklejać połówki na kształt orzecha.
Udekorować według swojego uznania, ja udekorowałam polewą z czekolady i posypałam niektóre wiórkami kokosowymi.
Porady
Orzeszki trzeba pozostawić na dzień lub na noc aby zmiękły, a potem dekorować i zajadać sie nimi :)
Komentarze