Ich smak utkwi długo w pamięci. Smakowity, warzywny farsz dopełnia smak aromatycznej, orzechowej panierki.
25 min
Dla 4 osób
Składniki:
1 szklanka=250 ml
Składniki roladek:
4 duże plastry schabu wieprzowego
Pół szklanki mleka 3,2%
Pół szklanki mąki pszennej
Jedno Jajko
Pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich
Sól, pieprz
Składniki farszu:
1 mała marchewka
1 średnia papryka czerwona
4 łyżki kukurydzy konserwowej
2 garście liści jarmużu
125 gram startego sera mozarella
Ponadto:
Olej rzepakowy do smażenia
Orzechowe roladki schabowe z kolorowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotuj mięso. Schab cienko rozbij, natrzyj solą, pieprzem i zalej mlekiem. Odstaw na kilka godzin, aby mięso zmiękło.
2.Przygotuj farsz. Marchewkę obierz i potnij na cienkie słupki. Paprykę umyj, pokrój w paseczki.
3.Na mięso kładź porcje sera, naprzemiennie kawałki marchewki, papryki, kukurydzę i jarmuż. Zwijaj mięso tworząc rulon. Każdą roladkę obtocz w mące, zanurz w jajku roztrzepanym i obtaczaj w orzechach. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Komentarze