Orzechowe roladki schabowe z kolorowym farszem

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 25 min
  • Dla 4 osób

Ich smak utkwi długo w pamięci. Smakowity, warzywny farsz dopełnia smak aromatycznej, orzechowej panierki.

  • 25 min
  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 1 szklanka=250 ml
    Składniki roladek:
    4 duże plastry schabu wieprzowego
    Pół szklanki mleka 3,2%
    Pół szklanki mąki pszennej
    Jedno Jajko
    Pół szklanki pokrojonych orzechów włoskich
    Sól, pieprz

    Składniki farszu:
    1 mała marchewka
    1 średnia papryka czerwona
    4 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 garście liści jarmużu
    125 gram startego sera mozarella
    Ponadto:
    Olej rzepakowy do smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Roladki

Orzechowe roladki schabowe z kolorowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj mięso. Schab cienko rozbij, natrzyj solą, pieprzem i zalej mlekiem. Odstaw na kilka godzin, aby mięso zmiękło.
  • 2. Przygotuj farsz. Marchewkę obierz i potnij na cienkie słupki. Paprykę umyj, pokrój w paseczki.
  • 3. Na mięso kładź porcje sera, naprzemiennie kawałki marchewki, papryki, kukurydzę i jarmuż. Zwijaj mięso tworząc rulon. Każdą roladkę obtocz w mące, zanurz w jajku roztrzepanym i obtaczaj w orzechach. Smaż na rozgrzanym oleju z obu stron.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy włoskie Papryka Jarmuż

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować