Orzechowe cappuccino na biszkopcie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt:
Białka ubić na sztywną pianę dodając po łyżce cukru,ciągle mieszając dodawać po jednym żółtku.Do masy jajecznej przesiej suche składniki i delikatnie wymieszaj szpatułką.Masę przełóż do formy o rozm. 21x32 cm i piecz w temperaturze 170*C przez ok.30 minut.Gotowy biszkopt ostudź i przetnij na dwa blaty.
2.Krem:
Na mleku ugotuj budyń,ostudź.
Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem na puch.Ciągle ucierając dodaj po łyżce budyniu,następnie dodaj mielone orzechy włoskie,wymieszaj.
3.Krem cappuccino:
Wszystkie składniki umieść w wysokiej misce,zmiksuj do otrzymania gęstej masy.Odstaw do lodówki na czas przedkładania pierwszej warstwy.
Komentarze