Orientalne polędwiczki wieprzowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Polędwiczkę marynujemy przez kilka godzin w wymieszanym z miodem i sosem sojowym.
Makaron gotujemy zgodnie z przepisem zawartym na opakowaniu. Odcedzamy.
Grzyby moczymy w gorącej wodzie, kroimy w paski.
Polędwiczkę grillujemy na rozgrzanej patelni do grillowania. Kroimy na plasterki
Na rozgrzaną (wok lub głęboka patelnia) oliwę wrzucamy posiekaną szalotkę, czosnek, imbir, pokrojone w paski papryki i papryczkę chili. Chwilę smażymy, wlewamy sos sojowy, sos rybny, sos ostrygowy, oprószamy cukrem. Cały czas mieszając, smażymy jeszcze 1 min, po czym wrzucamy grzyby i makaron.
Smażymy do momentu, kiedy makaron będzie cały pokryty sosem.
Komentarze