Omlet ze szparagami i papryką

0 (0 ocen)

  • 20 min

Pyszny pomysł na śniadanie gdy sezon na szparagi w pełni.

  • 20 min

Składniki:

  • jajka - 2 szt
    zielone szparagi - 3 szt.
    papryka czerwona - 1/4 szt.
    pomidorki koktajlowe - 3 szt
    sól
    pieprz
    zioła prowansalskie
    olej do smażenia
    oliwa z oliwek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Omlet Przystawki

Omlet ze szparagami i papryką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Szparagi umyj i pokrój na kawałki ok 1cm i wrzuć do gotującej osolonej wody na ok 2 min. Paprykę pokrój w kostkę. Na rozgrzaną patelnie wrzuć ugotowane szparagi oraz pokrojona paprykę i podsmaż. W tym czasie przygotuj jajka, rozbijając je do miseczki, dodaj sol i pieprz i przy pomocy widelca roztrzep. Następnie wylej przygotowaną masę jajeczną na patelnie, i smaż do momentu aż się jajka zetną (obracając omlet).
    Gdy omlet się usmaży, zdejmij go z patelni i złóż na pół, można posypać startym parmezanem.
    Omlet podawaj z pomidorkami koktajlowymi, pokrojonymi i doprawionymi ziołami prowansalskimi i oliwą z oliwek.

Porady

Do jajek można dodać odrobinę mleka co sprawi że omlet będzie bardziej puszysty,

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Szparagi

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować