DLA DWÓCH OSÓB:
- 4 jajka
- pół cebuli
- pół papryki
- 2 plastry wędliny lub kawałek kiełbaski
- 2 plastry sera żółtego
- 4 plastry pomidora
- sól, oregano i bazylia
Omlet z patelni grillowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na patelni grillowej przysmażyć pokrojone w kostkę cebulkę, wędlinę oraz paprykę.
2.W miseczce rozbełtać 4 jajka, doprawić je oregano, bazylią oraz szczyptą soli.
3.Na przysmażone składniki wylać jajka. Smażyć na wolnym ogniu. Podzielić w pół na dwie równe części i odwrócić.
4.Na wierzch omleta wyłożyć ser żółty. Kiedy ser zacznie się rozpuszczać na obu częściach omleta ułożyć plastry pomidora, złożyć je na pół i podawać na ciepło.
Komentarze