Ogórki w zalewie miodowej

4.5 (167 ocen)

Ogórki mają delikatnie słodkawy posmak. Mój synek bardzo je lubi.

Składniki:

  • 2kg średnich ogórków gruntowych

    Zalewa:
    1l wody
    ¾ szklanki cukru
    ½ szklanki octu
    2 łyżki soli
    2 łyżki miodu
    1 łyżka gorczycy
Wystaw ocenę:

4.5 (167 ocen)

Ogórki w zalewie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ogórki pokroić w plasterki ok 0,5cm. Poukładać w słoikach.
  • 2. Składniki zalewy zagotować, zalać ogórki, zakręcić i zapasteryzować.
  • 3. Słoiki pozostawić w garnku do wystygnięcia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Miód Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować