Ogórki w zalewie miodowej

4.5 (143 ocen)

  • 30 min

Mój mąż uwielbia te ogórki.

  • 30 min

Składniki:

  • ogórki gruntowe
    ZALEWA:
    1 l wody
    2 łyżki soli
    2 łyżki miodu
    1 szkl. octu
    1,5 szkl. cukru
    ziele ang, gorczyca, liść laurowy
Wystaw ocenę:

4.5 (143 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Przetwory z ogórków

Ogórki w zalewie miodowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki zalewy zagotować. Ogórki umyć, pokroić na grubsze plastry (ze skórką), włożyć do słoików, zalać gorącą zalewą. Słoiki pasteryzować 5 min.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować