Jestem na diecie bezmlecznej i to mnie zmusza do kombinacji. Ta potrawa udała się tak dobrze, że mój mąż (nie przepadający za kasza) nie mógł się nią najeść;)
30 min
Składniki:
Jeden woreczek kaszy gryczanej (100g)
4-6 pieczarek
1/4 papryki żółtej
5 małych ogórków konserwowych
1 cebula
2-3 łyżki oleju
Kasza z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kasze ugotować na sypko (15min), pieczarki oczyścić-pokroić w plasterki, cebulę obrac- pokroić w krążki, użyta paprykę pokroić w kostkę a ogórki w plasterki. Na rozgrzaną patelnię wlewamy olej, na olelej dajemy kolejno pieczarki, cebulę, ogórki i paprykę. Smażyć ok.5min, dodać kaszę i smażyć kolejne 5 min. Potrawa gotowa:) smacznego;)
Komentarze