Ogórki w miodzie

4.5 (200 ocen)

  • 60 min

Ogórki słodko-ostre

  • 60 min

Składniki:

  • 1 kg ogórków gruntowych
    Zalewa:
    750ml wody
    125 ml octu spirytusowego
    125ml cukru
    3 łyżki miodu
    łyżeczka soli
Wystaw ocenę:

4.5 (200 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ogórki w miodzie 1. Składniki zalewy wymieszać i zagotować. Nieobrane ogórki pokroić w plasterki, układać ciasno w słoikach. Zalewać gorącą zalewą, zakręcić i pasteryzować 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować