Ogórki w miodzie

4.49 (144 ocen)

Ogórki w smaku są delikatne z lekko wyczuwalnym smakiem miodu oraz octu.Najlepsze po minimum tygodniu gdy ogórki dokładnie przejdą smakami.

Składniki:

  • (Na ok.10 słoików 330ml.)
    4kg malutkich ogórków gruntowych
    Do każdego słoika:
    ząbek czosnku
    kwiat kopru
    kawałek korzenia chrzanu
    parę ziarenek gorczycy
    Zalewa:
    2l. wody
    2 szklanki octu
    1/2 szklanki cukru
    3 łyżki soli
    6 łyżek dobrej jakości miodu
Wystaw ocenę:

4.49 (144 ocen)

Zobacz również:

Przetwory

Ogórki w miodzie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Słoiki dokładnie umyć/wyparzyć do każdego włożyć wyżej wymienione oczyszczone składniki.
  • 2. Ogórki obrać ,umyć,układać ścisło w słoikach.
  • 3. Składniki zalewy zagotować , zalać ogórki,zakręcić szczelnie.
    Pasteryzować 10 min.
  • 4. Odstawić do góry dnem w ciemne miejsce do wystudzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować