OGÓRKI MAŁOSOLNE WG.PRZEPISU BABCI

  • wyświetlono: 27293 |
  • dodany do książki kucharskiej: 6 |
  • polecenia: 1

Tradycyjne,proste w wykonaniu małosolniaczki,w sezonie obowiązkowe

IMG_20190707_173458_367
  • 15min

Składniki

1.5 kg ogórków gruntowych
zalewa:
6 szkl wody przegotowanej
1.5 łyżki soli-najlepiej kamiennej
koper razem z baldachimem
korzeń i liśc chrzanu
3 listki wiśniowe
2 zabki czosnku

Sposób przygotowania przepisu:

OGÓRKI MAŁOSOLNE WG.PRZEPISU BABCI

  • układamy ogórki w słoju1. Ogórki układamy w słoju.Wkładamy też korzeń i liśc chrzanowy,liście wisniowe,obrane ząbki czosnku i koper zielony razem z baldachimem.Zalewamy woda wymieszaną z solą.Odstawiamy przykryte na 2-3 dni,wtedy są najsmaczniejsze.Choc i w pożniejszym dniu smakuja wybornie,tylko są mocniej ukwaszone

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzudania_dla_urodysezonowe_przysmakiszkola_babciogórki gruntowe

Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: tamara_22

Chrzan gotowany wg.przepisu pani Lusi

Ten chrzan jest dla tych co...

Faszerowane ogórki

Dodane przez: JustKuchcik

Faszerowane ogórki

Potrawa niewątpliwie pobudza kubki...

Ogórki koreczki

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki koreczki

Z zawodu jestem nauczycielką matematyki...

Ogórki faszerowane

Dodane przez: RedakcjaPP

Ogórki faszerowane

Przepisów mam mnóstwo, bo lubię...

Ćwikła mojej babci

Dodane przez: RedakcjaPP

Ćwikła mojej babci

Od 5 lat jestem na emeryturze....

Dodane przez: koma61

Smażony serek mojej babci

Przepis mam od babci, jest smaczny...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE