OGÓRKI MAŁOSOLNE WG.PRZEPISU BABCI

4.96 (195 ocen)

  • 15 min

Tradycyjne,proste w wykonaniu małosolniaczki,w sezonie obowiązkowe

  • 15 min

Składniki:

  • 1.5 kg ogórków gruntowych
    zalewa:
    6 szkl wody przegotowanej
    1.5 łyżki soli-najlepiej kamiennej
    koper razem z baldachimem
    korzeń i liśc chrzanu
    3 listki wiśniowe
    2 zabki czosnku
Wystaw ocenę:

4.96 (195 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Ogórki małosolne wg.przepisu babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • układamy ogórki w słoju 1. Ogórki układamy w słoju.Wkładamy też korzeń i liśc chrzanowy,liście wisniowe,obrane ząbki czosnku i koper zielony razem z baldachimem.Zalewamy woda wymieszaną z solą.Odstawiamy przykryte na 2-3 dni,wtedy są najsmaczniejsze.Choc i w pożniejszym dniu smakuja wybornie,tylko są mocniej ukwaszone
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować