Ogórki małosolne

  • wyświetlono: 868 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Uwielbiam ogórki małosolne, najlepiej smakują mi takie na drugi-trzeci dzień.Domowe są najlepsze, ja zawsze robię z własnych ogórków.

bogusia82
  • 15min

Składniki

2 kilogramy ogórków gruntowych

1 litr ciepłej wody

1 łyżka soli kamiennej

kwiat kopru

liść chrzanu lub korzeń

czosnek

cebula

Sposób przygotowania przepisu:

Ogórki małosolne

  • 1. Ogórki dokładnie myjemy, odcinamy ciemne końcówki od ogonka. Do słoika lub innego naczynia wkładamy baldachim kopru,liść chrzanu lub korzeń,czosnek i pokrojona cebule. Układamy ciasno ogórki. W 1 litrze wody rozpuszczamy 1 łyżkę soli. Zalewamy zalewą ogórki, przykrywamy i odstawiamy w ciemne miejsce na kilka dni .

Porady

Po 3-4 dniach nadają się do spożycia.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilzdrowie_na_talerzusezonowe_przysmakiszkola_babcimama_mnie_nauczylaOgórkiOgórki małosolnena śniadaniedo obiaduna kolacjena kanapkido sałatkido pracydo zupyna przekąskę

Komentarze

Podobne przepisy

ogórki małosolne na sucho

Dodane przez: majka190382

OGÓRKI MAŁOSOLNE NA SUCHO

Nie zawsze jest gdzie zrobić ogórki...

ogórki

Dodane przez: angelika84

OGÓRKI MAŁOSOLNE

Domowe pyszne ogórki.

Małosolne

Dodane przez: rzelkazag

Ogórki małosolne

Sezon na ogórki trwa w najlepsze,...

image-0k5wrqy

Dodane przez: Apetyczna babeczka

Ogórki małosolne

Sezonowe, pyszne ogórki małosolne!

Ogórki małosolne "na sucho"

Dodane przez: rena123

Ogórki małosolne "na sucho"

Na taki sposób przygotowania ogórków...

image-0op66sa

Dodane przez: Docherro

Ogórki małosolne

Tak zrobione ogórki są przepyszne.

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE