OGÓRKI MAŁOSOLNE JAK U BABCI

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepis, który zawsze wychodzi. Ogóreczki są jędrne, słone idealnie, najlepsze

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 kg ogórków gruntowych
    liść wiśni - 2 sztuki
    korzeń chrzanu- ok 2 cm
    4 ząbki czosnku
    5 baldachimów kopru
    1 litr wody
    1 łyżka kamiennej soli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Ogórki małosolne

Ogórki małosolne jak u babci - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W dużym słoju układamy pomyte ogórki, z poobcinanymi końcówkami. Pomiędzy ogórkami układamy poprzecinane ząbki czosnku, chrzan, koper. Sól rozpuszczamy w wodzie, zalewamy ogórki. Odstawiamy w zacienionym miejscu na ok 2-3 dni. Ja lubię próbować ogóreczki już następnego dnia
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować