Jak ciasto do normalnej pizzy może się nie udać, tak to zawsze wychodzi perfekcyjne - puszyste, rozpływające się w ustach i pyszne. W połączeniu z ciągnącym się żółtym serem, mocno pomidorowym sosem z ziołową nutą i dodatkami, otrzymujemy rozkoszną eksplozję smaku.
0 (0 ocen)
Porady
*Przyprawy i składniki są kwestią gustu. Do sosu można dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku (ja czosnku unikam jak ognia), a też nie każdy jest maniakiem tuńczyka czy kurczaka, tak jak ja. Jeśli chcesz zrobić ów pizzowy paj w normalnej tortownicy, zwiększ dwukrotnie ilość składników. **Najlepszym serem byłby Cheddar, ale może być również inny ser, który lubicie; osobiście odradzam np. Radamer, ma smak i konsystencję, których diabelnie nie znoszę. Jeśli nie wyobrażasz sobie pizzy bez mozarelli, dodaj ją zamiast części sera. Cóż, chyba że marzysz o warstwie sera grubości ciasta.
Komentarze