Obcięte paluchy wiedźmy

  • wyświetlono: 2223 |
  • dodany do książki kucharskiej: 22 |
  • polecenia: 1

Ciasteczka zrobią furorę na stole,aczkolwiek wyglądają strasznie.

WeronikaCh
  • 60min

Składniki

200 g miękkiego masła
3/4 szklanki cukru pudru
1 jajko
Parę kropel olejku wanliowego lub midałowego
3 szklanki mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
3/4 szklanki obranych i przepołowionych migdałów

Sposób przygotowania przepisu:

Obcięte paluchy wiedźmy

  • Obcięte palce wiedźmy.1. Wszystkie składniki oprócz migdałów zagnieść.
    Zawinąć ciasto folią i schłodzić w lodówce ok. 30 minut
    Ciasto wyjąć i formować cienkie paluszki.
    Na końcu każdego palca wciskamy przepołowiony migdał.
    Piec ok 10 min w temperaturz 200C

Porady

Można zrobić czerwony lukier i po upieczeniu posmarować nim miejsca “odcięcia”
Daje to wtedy "krwawy"efekt utraty palca.

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaslodkie_zycieciasteczkadanie świąteczne

Komentarze

Podobne przepisy

Kapelusze wiedźmy

Dodane przez: Elisa

Kapelusze wiedźmy

Pyszne kapelusze wiedźmy idealnie...

Paluchy

Dodane przez: Kasia_92

Paluchy

Moim bliskim bardzo smakowały....

Paluchy serowe

Dodane przez: Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty

Paluchy serowe

Jeden z moich ulubionych przysmaków...

image-17bfmyc

Dodane przez: Maria da leccarsi le dita

PALCE WIEDŹMY na HALLOWEEN

Sympatyczne, bardzo proste w wykonaniu...

Paluchy wiedzmy

Dodane przez: emalitowska

Paluchy czarownicy

Świetne ciasteczka na Halloween...

Drożdżowe paluchy z serem

Dodane przez: akrobatka22

Drożdżowe paluchy z serem

Paluchy z serem, mięciutkie, puszyste,...

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE