Obcięte paluchy wiedźmy

5 (142 ocen)

  • 60 min

Ciasteczka zrobią furorę na stole,aczkolwiek wyglądają strasznie.

  • 60 min

Składniki:

  • 200 g miękkiego masła
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 jajko
    Parę kropel olejku wanliowego lub midałowego
    3 szklanki mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    szczypta soli
    3/4 szklanki obranych i przepołowionych migdałów
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Obcięte paluchy wiedźmy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Obcięte palce wiedźmy. 1. Wszystkie składniki oprócz migdałów zagnieść.
    Zawinąć ciasto folią i schłodzić w lodówce ok. 30 minut
    Ciasto wyjąć i formować cienkie paluszki.
    Na końcu każdego palca wciskamy przepołowiony migdał.
    Piec ok 10 min w temperaturz 200C

Porady

Można zrobić czerwony lukier i po upieczeniu posmarować nim miejsca “odcięcia” Daje to wtedy "krwawy"efekt utraty palca.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta

Podobne przepisy

To może cię zainteresować