Napoleonka na krakersach

4.5 (192 ocen)

  • 20 min

Szybkie ciasto bez pieczenia. Jest łatwe w porcjowaniu. Słony smak krakersów przełamałam słodkim budyniem.

  • 20 min

Składniki:



  • 3 szkl mleka
    3 jajka
    1 szkl cukru
    3/4 szkl mąki pszennej
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
    2 opakowania krakersów
    cukier puder do posypania

Wystaw ocenę:

4.5 (192 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Napoleonka

Napoleonka na krakersach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach 25x40 cm wykładamy połową krakersów.
  • 2. Dwie szklanki mleka gotujemy z cukrem.
  • 3. Pozostałą część mieszamy dokładnie z jajkami, obiema mąkami i ekstraktem waniliowym. Wlewamy ją do gotującego się mleka. Ciągle mieszamy aby gęstniejący budyń nie przypalił się.
  • 4. Gorący wylewamy na krakersy. Wykładamy pozostałe i odstawiamy do wystygnięcia.
  • 5. Kiedy masa będzie już zimna chowamy ciasto do lodówki. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Krakersy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować