Napoleonka na krakersach bez pieczenia

5 (3 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Ciasto smaczne, szybkie i mega proste. Idealne dla osób, które stawiają pierwsze kroki w kuchni :) Jest tak pyszne, że chciało by się zjeść je od razu, jednak najlepiej smakuje na drugi, trzeci dzień.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 1-1,5 opakowania krakersów
    4 żółtka
    5 szk. mleka
    1 budyń waniliowy
    1 szk. mąki pszennej
    1 szk. cukru
    20 dag masła
    1 opak. cukru waniliowego - 16g
    Cukier puder
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Ciasto z budyniem Napoleonka

Napoleonka na krakersach bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 4 szklanki mleka zagotować z cukrem, cukrem waniliowym i masłem.
    Żółtka roztrzepać, połączyć z resztą mleka, budyniem i mąką.
    Kiedy mleko będzie się gotować, wlać masę mączną, dynamicznie mieszać, by nie było grudek. Chwilę pogotować, aż masa zgęstnieje. Następnie masę odstawić do lekkiego przestygnięcia - od czasu do czasu mieszać.
    Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia blachy o wymiarach około 20x30cm ułożyć warstwę krakersów. Na ciastka wylać letnią masę budyniową. Na wierzchu ułożyć drugą warstwę z krakersów.
    Całość zostawić do całkowitego ostygnięcia, a potem włożyć do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na całą noc.
    Przed podaniem, posypać po wierzchu cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Krakersy Mleko Budyń

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Szybka kuchnia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować