Naleśniki z pieczarkami

5 (142 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Wymyśliłam je, bo mąż, córki i ja lubimy pieczarki.

Składniki:

  • Na ciasto naleśnikowe:
    ● 1/2 kg mąki tortowej
    ● 1 litr mleka 2-proc.
    ● 2 jajka
    ● 1 łyżka stołowa oleju
    ● szczypta soli
    Farsz: 1 kg pieczarek
    ● 2 cebule
    ● 3 łyżki startego żółtego sera
Wystaw ocenę:

5 (142 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ciasto naleśnikowe

Naleśniki z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z podanych składników
    robimy ciasto o konsystencji
    gęstej śmietany. Smażymy
    cienkie naleśniki.
  • 2. Drobno pokrojone pieczarki
    smażymy na oleju z pokrojoną
    w kostkę cebulą. Doprawiamy
    do smaku pieprzem
    i solą. Naleśniki cienko smarujemy
    farszem i zwijamy
    w rulony.
  • 3. Naleśniki układamy w wysmarowanym
    tłuszczem naczyniu
    żaroodpornym. Posypujemy
    startym żółtym serem.
    Zapiekamy, aż się zrumienią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_04-2008

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować