Naleśniki z musem truskawkowym

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Pyszne smaczne naleśniki w sam raz na piątkowy obiad. Delikatne, puszyste z dodatkiem masy twarogowej i musu truskawkowego, takie naleśniki można smażyć nawet codziennie.

  • 30 min
  • Dla 7 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki na naleśniki:
    • 2 szk. mąki pszennej
    • ½ szk. wody
    • 1 szk. mleka
    • Szczypta soli
    • 1 jajko
    Składniki na masę twarogową:
    • 500 g twarogu półtłustego
    • 1 jajko
    • 40 g cukru
    • 1 łyżeczka cukru waniliowego
    • 100 g śmietany 12%
    Składniki na mus truskawkowy:
    • 500 g truskawek
    • 50 g cukru
    • 10 g soku z cytryny
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki z musem truskawkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • ciasto 1. Sposób przygotowania naleśników:
    1. Mąkę wsypuję do miski, wbijam jajko, wsypuję sól, wlewam wodę i mieszając stopniowo wlewam mleko. Naleśniki smażę na rozgrzanym oleju z obu stron.
  • masa 2. Sposób przygotowania masy twarogowej:
    1. Twaróg przekładam do naczynia miksującego, wbijam jajko, wlewam śmietanę, wsypuję cukier, cukier waniliowy i miksuję około 5 minut.
  • mus 3. Sposób przygotowania musu truskawkowego:
    1. Truskawki myję, przekładam do rondelka, wsypuję cukier, wyciskam sok z cytryny i gotuję mieszając około 15 minut.
  • nalesniki 4. Sposób przekładania:
    1. Każdy naleśnik smaruję masą twarogową, składam w kopertki, układam w naczyniu i polewam musem truskawkowym.
  • nalesniki 5. 2. Gotowe.
    3. Smacznego.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki Twaróg

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Smażenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować