Naleśniki śmietanowe ze szczypiorkiem.

0 (0 ocen)

  • 15 min

Smaczne, pożywne śniadanko.Puszyste, mięciutkie, pachnące szczypiorkiem naleśniki, po prostu mniam.

  • 15 min

Składniki:

  • 250 ml śmietany 18 %
    łyżka oliwy
    pół szklanki mąki pszennej
    2 jajka
    sól
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    oliwa lub olej do smażenia
    starty ser
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki Ser

Naleśniki śmietanowe ze szczypiorkiem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • naleśniki śmietanowe ze szczypiorkiem 1. Do miski wlewamy śmietanę, sól, żółtka i oliwę. Składniki miksujemy, aż się połączą, dodajemy mąkę i dokładnie miksujemy.
    Do ciasta dodajemy posiekany szczypiorek oraz ubitą pianę z białek, delikatnie mieszamy i od razu smażymy na dobrze wygrzanej, wysmarowanej patelni, rumieniąc każdy naleśnik z obu stron.
    Na gorące naleśniki sypiemy trochę startego sera, składamy i podajemy gorące.
    Możemy polać ulubionym sosem, majonezem lub ketchupem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować