Naleśniki po neapolitańsku

4.5 (156 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 1 godz. 30 min

Smaczne i sycące danie obiadowe lub na ciepłą kolacje.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • 15 dag maki
    4 jajka
    40 dag wołowego miesa mielonego
    3 cebule
    150 ml bulionu wołowego
    45 dag pomidorów z puszki
    1 zabek czosnku
    1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    pół puszki kukurydzy konserwowej
    1 łyzka posiekanego szczypiorku
    1 łyzka posiekanej bazylii
    3 łyzki masła
    1 łyżeczka oregano
    2 łyżeczki koncentratu
    oliwa do smażenia
Wystaw ocenę:

4.5 (156 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki po neapolitańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 2 cebule obrać i posiekać.Podsmażyć na rozgrzanych 2 łyżkach masła.Dodać mięso i smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając.
  • 2. Papryki umyć.osuszyć, usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z koncentratem,bazylią i oregano.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zalać bulionem i dusić 30minut na małym ogniu,aż farsz zgęstnieje,dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i dusić jeszcze 10 minut.Cały czas mieszać.
  • 3. Mąkę wymieszać ze szczypta soli i jajkami.Wlać 300 ml wody i łyżkę oliwy. Na oliwie usmażyć 8 naleśników.
  • 4. Pozostałą cebulę obrać ,posiekać i zeszklić na reszcie masła, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek,pomidory,sól,pieprz i szczyptę cukru. Dusić 15 minut. Naleśniki posmarować farszem,zwinąć w rulony i ułożyć na blasze. Zapiekać 8 minut w temp.220 st. Gotowe danie polać sosem i posypać szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

KH_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować