Naleśniki po neapolitańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.2 cebule obrać i posiekać.Podsmażyć na rozgrzanych 2 łyżkach masła.Dodać mięso i smażyć na dużym ogniu, cały czas mieszając.
2.Papryki umyć.osuszyć, usunąć gniazda i pokroić w kostkę. Dodać do mięsa razem z koncentratem,bazylią i oregano.Doprawić do smaku solą oraz pieprzem. Zalać bulionem i dusić 30minut na małym ogniu,aż farsz zgęstnieje,dodać odsączoną z zalewy kukurydzę i dusić jeszcze 10 minut.Cały czas mieszać.
3.Mąkę wymieszać ze szczypta soli i jajkami.Wlać 300 ml wody i łyżkę oliwy. Na oliwie usmażyć 8 naleśników.
4.Pozostałą cebulę obrać ,posiekać i zeszklić na reszcie masła, dodając przeciśnięty przez praskę czosnek,pomidory,sól,pieprz i szczyptę cukru. Dusić 15 minut. Naleśniki posmarować farszem,zwinąć w rulony i ułożyć na blasze. Zapiekać 8 minut w temp.220 st. Gotowe danie polać sosem i posypać szczypiorkiem.
Komentarze