Naleśniki na oleju rzepakowym z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowo-koperkowym

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 30 min

Naleśniki z łososiem to przysmak, jakich mało. Smakują na zimno i na ciepło. Sycą, zapewniają godne doznania smakowe, lubią je starsi i młodsi.

  • 1 godz. 30 min

Składniki:

  • Naleśniki

    Ciasto:
    1 ½ szklanki mleka
    2 jajka
    2 łyżki oleju rzepakowego
    1 ½ szklanki mąki
    sól
    niecała szklanka ciepłej wody
    olej rzepakowy do smażenia

    Farsz:
    200 g łososia wędzonego
    400 g serka śmietankowego
    pęczek koperku
    sok z cytryny
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Naleśniki

Naleśniki na oleju rzepakowym z wędzonym łososiem i serkiem śmietankowo-koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka rozmieszaj mikserem z mlekiem.
  • 2. Dodaj mąkę i sól oraz olej. Wymieszaj.
  • 3. Odstaw ciasto na godzinę, aby odpoczęło.
  • 4. Dodaj ciepłą wodę – ciasto ma być rzadsze niż śmietana.
  • 5. Smaż na złoty kolor (patelnię smaruj olejem rzepakowym – pędzelkiem lub ręcznikiem kuchennym).
  • 6. Wymieszaj serek z koperkiem, dopraw sokiem z cytryny, solą i pieprzem.
  • 7. Łososia pokrój w cienkie paseczki.
  • 8. Na każdym naleśniku rozsmaruj serek, połóż kilka kawałków łososia, zawiń i zajadaj.
    Smacznego!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koper Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować