Naleśniki Farmerskie

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepis wymyśliłam sama nie mając pomysłu na obiad.Są pyszne ,szybkie i łatwe do zrobienia .Polecam!

  • 40 min

Składniki:

  • szklanka mleka,jedno jajko, ok.1,5-2 szklanki mąki pszennej,szczypta soli
    500g pieczarek,jedna cebula,jedna duża czerwona papryka, dwie nieduże laski kiełbasy zwyczajnej,łyżka przecieru pomidorowego,ketchup,olej do smażenia,przyprawy(sól,pieprz,chili,bazylia) ser zółty
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Naleśniki

Naleśniki farmerskie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    W naczyniu mieszamy mąkę z mlekiem, jajkiem i solą, aby powstało dość rzadkie ciasto. Na patelni rozgrzewamy olej na średnim ogniu. Wlewamy nie wielką ilość ciasta,rozlewamy po patelni by powstał cieniutki placek.Smażymy z dwóch stron na złoty kolor. Ciasta powinno wystarczyć na ok 7-8 sztuk.
    Farsz:
    Wszystkie składniki tzn.cebulę,paprykę, kiełbasę i pieczarki kroimy w kostkę (pieczarki w trochę większą ).Na rozgrzanym oleju podsmażamy na lekko złoty kolor cebulę,dodajemy pieczarki dusząc do miękkości.Pieczarki solimy a następnie dodajemy resztę składników paprykę,kiełbasę,przecier , odrobinę ketchupu, przyprawiamy i dusimy wszystko jeszcze przez chwilę.
    Naleśniki wykładamy farszem i zawijamy w dowolny sposób,układamy je w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym,całość posypujemy utartym żółtym serem.Piec w temperaturze 180 stopni ok.10 minut do momentu rozpuszczenia się sera.Smacznego !!

Porady

Gotowe naleśniki można polać ketchupem lub sosem czosnkowym

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

5 (189 ocen)

5 (189 ocen)

naleśniki

akrobatka22 . 15 min

To może cię zainteresować