Najprostsza pasta rybna

5 (178 ocen)

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Pasta ze śledzi w oleju z puszki z dodatkiem szalotki. Banalnie prosta i ekspresowa, w dodatku bardzo smaczna.

  • 10 min
  • Dla 3 osób

Składniki:

  • 2 puszki śledzi w oleju
    1 średnia szalotka (50 g)
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

5 (178 ocen)

Zobacz również:

Pasty Pasta rybna

Najprostsza pasta rybna - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Śledzie wyjmujemy z zalewy, rozdrabniamy widelcem. Szalotkę obieramy i kroimy w bardzo drobną kostkę, dodajemy do ryby i mieszamy. Przyprawiamy pieprzem i odrobiną soli, dolewamy kilka łyżek zalewy z puszki, tak aby pasta uzyskała właściwą konsystencję. Dokładnie mieszamy i podajemy jako dodatek do pieczywa.

Porady

Szalotkę można zastąpić małą czerwoną cebulą lu garścią posiekanego szczypioru.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Śniadanie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować