Nadziewane udka

4.5 (158 ocen)

  • 30 min

Największą radość sprawiają mi Niedzielne obiady z rodziną. Przepis ten jest w sam raz na rodzinny obiad :)

  • 30 min

Składniki:

  • 8 udek
    3 ząbki czosnku
    sól
    czerwona papryka w proszku do oprószenia

    NADZIENIE:
    50dkg mięsa wieprzowego
    1 jajko
    1 cebula
    2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

4.5 (158 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Nadziewane udka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Udka nadziewane 1. Z udek ostrożnie wycinamy kości, aby nie uszkodzić skóry. Górną część udka rozbijamy, solimy i nacieramy czosnkiem uprzednio przeciśniętym przez praskę.
  • Gotowe udko 2. Mięso mielimy z cebula i czosnkiem.
    Dodajemy jajko, doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

    Każde udko napełniamy delikatnie mięsem mielonym i obwiązujemy nitką bądź spinamy wykałaczkami.
    Ułożyć udka na blaszce. Oprószyć solą i czerwoną papryką.
    Podlewamy odrobiną wody.
    Pieczemy w piekarniku w 180 stopniach ok 40minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować