Pyszne chrupiące nadziewane ziemniaczki, środek wypełnia nadzienie z piersi kurczaka z serem żółtym. Idealne danie na uroczysty obiad oraz przystawka. Wspaniale smakuje również na zimno.
1 godz. 10 min
Dla 2 osób
Łatwy
Składniki:
10 ziemniaków
filet z piersi kurczaka
100 g sera żółtego
1/2 łyżeczki vegety
koperek suszony
słodka papryka
oliwa z oliwek
Ziemniaczki nadziewane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ziemniaki obieramy, myjemy. Za pomocą specjalnego nożyka wydrążamy środek.
2.Fileta kroimy w bardzo drobną kosteczkę, ser żółty ścieramy na tarce. Przyprawiamy vegetą, mieszamy. Nadzieniem wypełniamy środki ziemniaczków.
3.Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą, układamy ziemniaczki. Posypujemy koperkiem i papryką słodką. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy ok 60 minut aż ziemniaczki będą miękkie.
Komentarze