Pieczeń z kurczaka nadziewana serem feta

5 (152 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Soczysta pieczeń z piersi kurczaka z nadzieniem z sera feta, czosnku i ziół.

Składniki:

  • 6 piersi z kurczaka
    270 g sera feta
    3 ząbki czosnku
    6 łyżek posiekanej natki pietruszki
    3 łyżki lubczyku
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    2 łyżki keczupu
Wystaw ocenę:

5 (152 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń

Pieczeń z kurczaka nadziewana serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Pieczeń z kurczaka nadziewana serem feta 1. Piersi z kurczaka rozbijamy. Każdą posypujemy solą, pieprzem, smarujemy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Do środka wkładamy pokruszony ser feta, posypujemy natką pietruszki i lubczykiem. Zawijamy w kształt roladki. Tak przygotowane piersi wkładamy jedna na drugą do wysmarowanej olejem formy keksówki (u mnie o wymiarach 23cm x 13cm). Wierzch smarujemy keczupem. Pieczemy około 60 minut w temperaturze 190 stopni. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Pietruszka Sery Pierś z kurczaka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Pieczeń z indyka nadziewana gruszką

To może cię zainteresować