REKLAMA

Pieczeń z indyka nadziewana gruszką

wyświetlono: 851 | dodany do książki kucharskiej: 3 | polecenia: 0

Pieczeń z indyka nadziewana gruszką z żurawina i serem pleśniowym to świetna propozycja na pyszny obiad na co dzień i od święta.

opublikowany: 05.11.2017
Udostępnij Pinterest
  • więcej niż 10 osób
  • 1 godz. 30 min
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg fileta z indyka
    3 miękkie gruszki
    100 g sera pleśniowego
    2 łyżki posiekanej żurawiny
    cebula
    ząbek czosnku
    szczypta słodkiej i ostrej papryki
    sól
    pieprz
Ocena:

(średnia 0 z 0 głosów)

Posiłek:

Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę mięsa zmiel w maszynce,pozostałe pokrój na małe kawałki.
    Oba mięsa przełóż do miski dodaj posiekaną cebule i czosnek,słodką i ostra paprykę oraz sól i pierz do smaku,wyrób.
  • 2. Gruszki obierz,przekrój na połówki,wydrąż przy pomocy łyżeczki gniazda nasienne.
    Wydrążone miejsca napełnij posiekaną żurawiną i pokrojonym w kosteczkę serm.
  • 3. Foremkę keksową 12x30 cm wysmaruj masłem,włóż do niej połowę masy,ułóż poziomo nadziane gruszki,przykryj pozostałą masą mięsną.
    Pieczeń wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni piecz 60 minut.
    Chwilkę przed końcem pieczenia,wierzch pieczeni można udekorować paseczkami żółtego sera.
Dodaj do książki kucharskiej
Wyślij Udostępnij Podziel się Wyślij

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Komentarze

Podobne przepisy

Dodane przez: Lipcowadziewczyna IMG_20200825_161026_350

Pieczeń z kurczaka nadziewana serem feta

Soczysta pieczeń z piersi kurczaka z nadzieniem z sera feta, czosnku i ziół.

kategoria: Dania główne pieczeń opublikowany: 17.07.2016 | wyświetlono: 4762 Książki kucharskie: 13 | Polecenia: 1
Dodane przez: AgnieszkaK

Pieczeń z indyka

Pieczeń doskonała jest zarówno na ciepło, do obiadu, jak i na zimno - na kanapkę.

kategoria: Dania główne pieczeń opublikowany: 01.03.2018 | wyświetlono: 285 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0
Dodane przez: Elzbieta Majkowska Elzbieta Majkowska

Pieczeń z indyka

Pieczeń z indyka

kategoria: pieczeń Wędliny opublikowany: 23.01.2019 | wyświetlono: 268 Książki kucharskie: 1 | Polecenia: 0

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE