Pieczeń z indyka nadziewana gruszką

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pieczeń z indyka nadziewana gruszką z żurawina i serem pleśniowym to świetna propozycja na pyszny obiad na co dzień i od święta.

  • 1 godz. 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1,5 kg fileta z indyka
    3 miękkie gruszki
    100 g sera pleśniowego
    2 łyżki posiekanej żurawiny
    cebula
    ząbek czosnku
    szczypta słodkiej i ostrej papryki
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Pieczeń Ser

Pieczeń z indyka nadziewana gruszką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Połowę mięsa zmiel w maszynce,pozostałe pokrój na małe kawałki.
    Oba mięsa przełóż do miski dodaj posiekaną cebule i czosnek,słodką i ostra paprykę oraz sól i pierz do smaku,wyrób.
  • 2. Gruszki obierz,przekrój na połówki,wydrąż przy pomocy łyżeczki gniazda nasienne.
    Wydrążone miejsca napełnij posiekaną żurawiną i pokrojonym w kosteczkę serm.
  • 3. Foremkę keksową 12x30 cm wysmaruj masłem,włóż do niej połowę masy,ułóż poziomo nadziane gruszki,przykryj pozostałą masą mięsną.
    Pieczeń wstaw do nagrzanego piekarnika do 180 stopni piecz 60 minut.
    Chwilkę przed końcem pieczenia,wierzch pieczeni można udekorować paseczkami żółtego sera.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ser pleśniowy Żurawina Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować