Nachos z guacamole i ostrym dipem z papryki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Guacamole:
Zmiksować lub ugnieść w moździerzu miąższ awokado, przełożyć do miski.Dodać 2 łyżki soku z limonki i 1 łyżkę soku z cytryny. Połączyć z posiekanymi drobniutko cebulą,kolendrą i czosnkiem.Doprawić solą i sosem tabasco. Wymieszać. Podawać do nachos.
2.Ostry dip paprykowy:
Obrać cebulę i czosnek.
Paprykę umyć, usunąć gniazda nasienne, grillować 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Gdy skórka papryki zacznie czernieć, wyjąć ją z piekarnika i odczekać 10 minut.Nastepnie zdjąć skórkę,a paprykę wrzucić do blendera,dodać pozostałe składniki,zmiksować.Podawać do nachos.
Uwaga: można dodać gotową pieczoną paprykę marynowaną, co znacznie skróci czas przygotowania sosu paprykowego.
Komentarze