Guacamole

4.5 (159 ocen)

  • Łatwy

Ten słynny meksykański dip z awokado doskonale pasuje do wszelkiego rodzaju mięs. Warto podać go jako zastępnik ketchupu lub majonezu bo jest po prostu pyszny.

  • Łatwy

Składniki:

  • - awokado dojrzałe duże: 1 sztuka
    - papryczka chilli czerwona: 1 sztuka
    - czosnek: 1 ząbek
    - cebula: 0.25 sztuki
    - kolendra świeża posiekana: 1 łyżka
    - sok z cytryny: 0.5 łyżeczki
    - sól: 2 szczypty
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Sok Przystawki Guacamole

Guacamole - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Dip z awokado 1. Awokado kroimy na pół, usuwamy pestkę. Za pomocą małej łyżeczki wydrążamy miąższ, który widelcem rozgniatamy na gładką masę. Dodajemy przeciśnięty czosnek, posiekaną kolendrę, drobno pokrojoną papryczkę chilli i bardzo drobno pokrojoną cebulę, doprawiamy sokiem z cytryny i solą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Meksykańska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować