Muszle zapiekane z serkiem i bazyliowym pesto

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Nadzienie jest dość pikantne. Wspaniale nadaje się na ciepłą kolację lub lekki obiad.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu muszle
    2 serki śmietankowe, np. almette
    1 czerwona papryka
    1 papryka piri piri
    1 opakowanie pomidorków koktajlowych
    1 słoik bazyliowego pesto
    1 łyżeczka ziół śródziemnomorskich
    sól do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Pesto Dania z makaronem

Muszle zapiekane z serkiem i bazyliowym pesto - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ugotowane muszle 1. Makaron ugotować wg. przepisu na opakowaniu w osolonej wodzie. Po wyjęciu odsączyć i przełożyć na talerz tak, aby do siebie nie przylegał. Czerwoną paprykę i papryczki piri piri drobniutko pokroić i dodać do serków śmietankowych. Wymieszać i doprawić do smaku solą. Muszle nadziewać masą z serków śmietankowych i papryki.
  • 2. Następnie ułożyć w wysmarowanym olejem naczyniu do zapiekania. Umyte pomidorki koktajlowe pokroić na pół i dodać do makaronu. Posypać ziołami śródziemnomorskimi. Następnie na wierzch wyłożyć pesto bazyliowe. Nagrzać piekarnik do 170 stopni i zapiekać muszle przez ok. 15 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Makaron Papryka Serek

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować