Muffiny z ciasta francuskiego nadziewane farszem mięsnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mięso z kurczaka myjemy i osuszamy po czym kroimy w drobną kostkę.
2.Wkładamy je do miseczki i dodajemy przyprawę do kurczaka, paprykę, sól, pieprz, 2 łyżki oleju.
3. Wszystko dokładnie mieszamy, po czym podsmażamy bez dodatku tłuszczu na rozgrzanej patelni.
4.Pieczarki obieramy i kroimy na pół lub na 4 części, zależy od wielkości. Smażymy je na łyżce masła aż pieczarki puszcza wodę, która następnie odparuje w trakcie smażenia.
5.Cebulę kroimy w cienkie piórka.
6.Rozgrzewamy pozostałe masło na patelni, wsypujemy cebulę i prużymy na małym ogniu tak długo aż stanie się miękka.
7.Dodajemy wcześniej podsmażone pieczarki,
8.następnie usmażone mięso z kurczaka i wszystko mieszamy ze sobą aż składniki się połączą.
9.Na sam koniec wlewamy sos słodko-kwaśny i dodajemy 2 łyżki koncentratu pomidorowego i smażymy jeszcze chwilkę, doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Studzimy.
10.Ciasto francuskie kroimy na 12 równych części. Blachę do muf finek smarujemy oliwą, aby ciasto nie przylgnęło podczas pieczenia. Każdą foremką wykładamy ciastem francuskim, tak by końce wystawały ponad formę.
Komentarze