Muffiny (potrójnie) toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mleko lekko podgrzewamy, dodajemy do niego masę krówkową, mieszamy do rozpuszczenia toffi (jeśli zostaną Wam małe grudki to bardzo dobrze). Mleko schładzamy.
W jednej misce mieszamy mąkę z proszkiem do pieczenia i cukrem.
W drugiej mieszamy jajo z mlekiem karmelowym i olejem.
Zawartość drugiej miski przelewamy do pierwszej, mieszamy łyżką tylko do połączenia składników.
Formę do muffin wypełniamy papilotkami, nakładamy ciasto do wysokości lekko powyżej połowy foremki.
Każdą krówkę przekrawamy na pół.
Połówki cukierków wsadzamy do każdej papilotki, lekko dociskając cukierka, by zagłębił się w ciasto.
Muffiny wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i pieczemy około 22 minut. Schładzamy.
Komentarze