Muffinki z dodatkiem lawendy udekorowane kremem z białej czekolady. Świetne połączenie delikatnego aromatu lawendowego z jogurtowo-czekoladowym kremem.
Muffiny lawendowe z kremem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Muffiny:
Mieszamy osobno składniki suche i mokre. Na końcu łączymy. Wykładamy do formy wyłożonej papilotkami i pieczemy w 180 stopniach przez 25 minut.
W tym czasie robimy krem:
Czekoladę łamiemy na kostki i roztapiamy w kąpieli wodnej. Kiedy zupełnie się rozpuści dodajemy jogurt i mieszamy (nadal w kąpieli wodnej, aby czekolada nie stwardniała podczas łączenia z jogurtem). Masę wkładamy do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Upieczone babeczki suszymy na kratce. Dekorujemy kremem czekoladowym i posypujemy kwiatami lawendy.
Komentarze