Biszkopt z kremem z białej czekolady

4.98 (167 ocen)

Opublikowany w Magazynie

przepyszny leciutki krem polecam wszystkim

Składniki:

  • 1 tabliczka białej czekolady
    200ml śmietanki 36%
    1 śmietan-fix (jeśli tort ma dłużej poleżeć, inaczej nie jest to konieczne)
    300 g masła


    budyń można użyć gotowy, bądź zrobić samemu:
    1/2 litra pełnego mleka
    2 łyżki maki pszennej
    2 łyżki maki ziemniaczanej
    cukier waniliowy
    Kilka łyżek cukru-do smaku
Wystaw ocenę:

4.98 (167 ocen)

Zobacz również:

Torty Ciasto z kremem Desery

Biszkopt z kremem z białej czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białą czekoladę należy połamać i rozpuścić w śmietanie kremówce na małym ogniu. Całkowicie wystudzić.
    Bardzo schłodzoną masę śmietanowo- czekoladową, ubijamy dosypując śmietan-fix.
  • 2. Gotujemy budyń; możemy użyć z torebki lub zrobić samemu. W kubku rozrabiamy z mlekiem obie mąki i cukry. Wlewamy na resztę gotującego się mleka i gotujemy. Studzimy.
  • 3. Kostkę miękkiego masła ucieramy na gładką masę i dodajemy zimny budyń tak aby masy się połączyły.
  • 4. Do wyżej przygotowanej masy maślano-budyniowej dodajemy stopniowo, po jednej łyżce, ubitą śmietanę z czekoladą, miksując na najniższych obrotach.
  • 5. Przed dekoracją dobrze jest jeszcze potrzymać trochę masę w lodówce.

Porady

ja tort robiłam na komunię i śmietanfixy dodawałam, z podanych składników wystarczy kremu na tort o średnicy 22cm, jesli chcemy większy bądź jeszcze jakąś dekorację kremową poleam zrobić z półtorej porcji.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

KH_03-2015

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Komunia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować