Muffinki ze szpinakiem i serem feta

4.47 (154 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 45 min
  • Dla 6 osób

Smaczne i zdrowe muffinki.

  • 45 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • 90 g świeżego lub mrożonego szpinaku
    4 łyżki oleju rafinowanego
    2 jajka
    150g mąki
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    100 g sera feta
    1-2 łyżki pestkami słonecznika
    szczypta soli
Wystaw ocenę:

4.47 (154 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotuj ciasto: jeśli szpinak mrożony to rozmrozić go na sitku i wycisnąć z reszty wody. Szpinak z olejem zmiksuj blenderem. Dodaj jajka i jeszcze raz zmiksuj na jednolitą masę. Do miski przesiej mąkę, dodaj proszek do pieczenia i sól. Wymieszaj. Do suchych składników wlej szpinakowo-jajeczną masę i wymieszaj łyżką. Ser feta pokrój w kostkę. Połowę ciasta równo rozłóż do foremek dla muffinek. Włóż po parę kawałeczków sera feta. Na wierzch wyłóż resztę ciasta i dodaj resztę kostek sera feta, lekko je wciskając w ciasto. Posyp pestkami słonecznika. Piecz w temp. 180 stopni przez 20-25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować