Pieczone ziemniaki ze szpinakiem i serem feta

4.49 (193 ocen)

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Chrupiąca skórka,a w środku pyszny farsz,takie faszerowane ziemniaki świetnie pasują do mięs,ale mogą także stanowić samodzielne danie na piątkowy obiad.

  • 60 min
  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • 6 ziemniaków
    cebula
    2 ząbki czosnku
    200 świeżego szpinaku
    200 g sera feta
    200 g tartego sera cheddar
    sól
    pieprz
    ostra papryka
    olej
Wystaw ocenę:

4.49 (193 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Dodatki

Pieczone ziemniaki ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki umyj i ugotuj w osolonej wodzie,odcedź i ostudź.
    Każdego ziemniaka natnij na krzyż i ściśnij palcami,tak aby miąższ wyszedł na wierzch.
  • 2. Cebulę i czosnek obierz i posiekaj,podsmaż na oleju,dodaj szpinak i kiedy będzie miękki i straci objętość,przełóż wszystko do miski.dodaj pokruszoną fetę,ostrą paprykę,sól i pieprz do smaku,wymieszaj.
  • 3. Farsz szpinakowo-serowy włóż do naciętych miejsc w ziemniakach po wierzchu posyp startym na dużych oczkach tarki serem cheddar.
    Ziemniaki ułóż na blaszce do pieczenia wyłożoną papierem i piecz w temperaturze 200 stopni C przez 10 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sery Szpinak Ziemniaki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować