Muffinki z kremem czekoladowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Taka muffinka to czekoladowe ciastko o idealnej porcji i wyglądzie małych torcików, na każdą możliwą okazję i na zwykłe łasuchowanie również. Podnosi poziom cukru i endorfin!

  • 30 min

Składniki:

  • Muffinki
    • 300 g mąki pszennej
    • 200 g masła
    • 1/2 szklanki cukru
    • 1 cukier waniliowy
    • 150 ml mleka
    • 3 jajka
    • 1 gorzka czekolada
    • 4 łyżki śmietanki
    • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Krem czekoladowy
    • 200 g masła
    • 300 g cukru pudru
    • 100 g kakao
    • 100 ml mleka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z kremem czekoladowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Muffinki
    • Czekoladę rozpuścić na parze ze śmietanką.
    • Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na biały krem, dodać jajka.
    • Wsypywać powoli mąkę z proszkiem na przemian z mlekiem i czekoladą rozpuszczoną.
    • Napełnić 20 foremek na muffinki i piec w 180 st.C przez 20 minut.
    Krem
    • Ubić masło z cukrem pudrem na gładką masę.
    • Dodać kakao i mleko, i dalej ubijać na wysokich obrotach.
    • Polewa powinna mieć ciemny kolor i ma być gęsta, aby dobrze się rozsmarowała.
    • Muffinki po wystygnięciu posmarować polewą i dowolnie udekorować.

Porady

Składniki na 20 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować